Rygstøtte til bedre holdning

Prøv en holdningskorrigerende rygstøtte

Flere og flere døjer med rygsmerter og rygproblemer i dagens Danmark. De fleste kan svare ”ja” til på et eller andet tidspunkt i deres liv at have oplevet smerter i ryg eller lænd.

Problemer med ryggen kan give dårlig trivsel, og også skabe vanskeligheder på jobbet. Det er derfor vigtigt, at du gør noget ved problemerne nu og her, samt forebygger kommende problemer.

En holdningskorrigerende rygstøtte kan hjælpe kroppen med at aflaste rygmuskulaturen samt stabilisere skulderpartiet og justere skuldrene tilbage, så du opnår en mere rank og korrekt holdning.

Rygstøtter og andet holdningskorrigerende tøj er de seneste år blevet et meget populært produkt, og det er der en grund til. En dårlig holdning kan nemlig have negativ indflydelse på tilværelsen i form af lav selvtillid, samt manglende præstationsevne både derhjemme og på jobbet.

Undersøgelser viser, at hvis du møder verden med en rank ryg og skuldrene tilbage, vil du udstråle øget selvsikkerhed og mod på tilværelsen.

En rygstøtte til bedre holdning anbefales især til alle som har mange timers stillesiddende arbejde, eller løfter meget ofte. Støtten stabiliserer rygregionen, og forebygger smerter og spændinger i nakke, skuldre og ryg.

Prøv en lændepude til stolen eller bilen

En støttepude hjælper mod smerter i lænden, og støtter godt op om ryggen, når du sidder i længere tid i favoritstolen, på kontorstolen eller i bilen.

Mest populære lændepude

Tempur lændepude.

Tempur lændepude

Den intelligente krop

Tempur puden kombinerer anatomisk form og variabel højdejustering med TEMPUR® materialets støttende egenskaber, og sikrer en optimal tilpasning til rygsøjlens krumning.

Bedste lændepude på farten

Tempur rejselændepude.

Tempur rejselændepude

Den intelligente krop

Tempur rejselændepuden er bl.a. velegnet til bilen mellem ryggen og sædet. Brug den også på rejser, og i hjemmet.

Bedste pude på arbejdsstolen

Tempur kilepude.

Tempur kilepude

Den intelligente krop

Skån din ryg med kilepuden fra Tempur. Denne pude er specielt udformet til at afhjælpe tryk på ryggen. Den skrå form skyder hofterne fremad, og derved rettes ryggen op. Den er velegnet som støttepude på kontorstolen ved stillesiddende arbejde i længere tide.

Hvad er en rygstøtte?

I udgangspunktet dækker ordet ”rygstøtte” over forskellige typer af holdningskorrigerende tøj og seler samt støtter til stole og bilsæder mm.

Den klassiske rygstøtte til bedre holdning fås både som vest, skulderstøtte, lændebælte og t-shirt, der dæmper smerter og spændinger, og sørger for en forbedret kropsholdning.

Disse røgstøtter kan bruges af alle med enten stillesiddende arbejde, fysisk arbejde eller høj aktivitet i fritiden, og kan afhjælpe skader og rygsmerter, uanset om problemerne stammer fra arbejde, sport eller andet i hverdagen.

De mange fordele ved en rygstøtte

 • Forbedret kropsholdning – En dårlig kropsholdning er roden til smerter og spændinger i ryg, nakke og skuldre. Den rette holdning forbedrer også selvtilliden.
 • Mindskede smerter – Rygstøtten støtter op om muskulaturen, og giver lindring af smerter og spændinger i rygregionen.
 • Øget mental kapacitet – At sidde korrekt øger faktisk muligheden for at løse opgaver, der forekommer mere overskuelige som påvist i flere undersøgelser.
 • Øget muskelhukommelse – Inaktive muskler stimuleres, og kroppens underbevidsthed og muskelhukommelse aktiveres, og minder dig om, at indtage en mere optimal position.
Rygstøtte til kvinder der støtter godt op om lænden.
Rygstøtte lænd - Rygstøtte til kvinder der støtter godt op om lænden.

Hvordan fungerer en holdningskorrigerende rygstøtte?

Din udvikling med en rygstøtte til bedre holdning

 • Første dag – Lindring af smerter i ryg, nakke og skuldre. Spændinger i rygregionen reduceres.
 • Første uge – Du begynder at bruge muskler, der tidligere har været inaktive, og mærker en forbedret holdning.
 • Anden uge – Efter ca. 2 ugers brug ses en tydelig forbedret kropsholdning.
 • Tredje uge – Muskelhukommelsen indtræder, og selv når du ikke bruger rygbandagen, er den nyfundne ranke kropsholdning til at se og mærke.

Har du problemer med lændesmerter eller akut lændehold, kan et lændebælte hjælpe dig til den aflastning, og støtte du behøver.

De fleste rygstøtter bygger på Kinesio teknologi, som ses i Kinesiotape og er brugt af mange sportsfolk og atleter. Intentionen er at øge blodcirkulationen gennem aktivering af musklerne.

De underaktive muskelgrupper stimuleres, og efter du har brugt rygstøtten et stykke tid, vil kroppen gradvist opbygge en muskelhukommelse, der minder dig om, at opretholde en god kropsholdning.

Det betyder også samtidigt, at det på et tidspunkt vil blive muligt at beholde den nyfundne holdning uden brug af støtten.

De fleste rygstøtter kan justeres til at give lige den mængde støtte og aflastning du har brug for, og i forbindelse med at rygmuskulaturen bliver stærkere, kan du ændre på aflastningen.

En holdningskorrigerende rygstøtte til mænd og kvinder hjælper din ryg til at slappe af, og giver dig mere frihed til dagligdagens gerninger.

Hvordan bruger jeg en rygbandage?

Start med at bruge en rygbandage ca. 20-30 minutter om dagen. Det er vigtigt at du vænner dig til den, og i starten kan der godt fremkomme lidt muskelømhed. Når du føler at du er parat til det, kan du øge brugen til ca. 1 time dagligt.

Herefter er det egentlig op til dig selv, hvor meget du ønsker at bruge den. Er du komfortabel med det, kan du sagtens bruge den yderligere. Men husk på, at den ikke er lavet til at bære hele tiden.

Sådan ifører du dig en holdningskorrigerende rygstøtte t-shirt.

Hvorfor vælge holdningskorrigerende rygstøtter fra Anodyne?

Det er i dag muligt at købe billigt holdningskorrigerende tøj fra f.eks. Asien eller USA, men det kniber desværre med kvaliteten. Der kan være problemer med syninger der går op, farver der forsvinder efter få vaske eller størrelser, der er alt for små i forhold til Europæisk standard.

Det er derfor en god idé at handle indenfor Danmarks grænser, så du får den bedste rygstøtte, og undgår kopier og billige efterligninger, der ikke holder.

Rygstøtterne fra Anodyne® er af høj kvalitet, og er registreret som medicinsk udstyr i Europa. Derfor lever alle produkterne op til de myndighedskrav, der stilles til medicinsk udstyr.

Produkterne er testet med en veldokumenteret effekt, og er skabt i et tæt samarbejde med læger, kiropraktorer og fysioterapeuter. Det garanterer, at du som forbruger kan forvente den bedste rygstøtte i høj kvalitet, som overholder alle myndighedskrav i 2023.

Fakta & Vidensartikler om rygstøtter

UCLA School of Public Health har undersøgt 36.000 medarbejdere hos den amerikanske virksomhed Home Depot. Virksomheden indførte obligatorisk brug af rygstøtte for alle medarbejdere. Forskerne fra UCLA konkluderer at brugen af rygbandage signifikant reducerer akutte lændeskader.

Journal of Athletic Training har publiceret en undersøgelse af, om rygstøtter kan give en bedre kropsholdning hos atleter. Man har undersøgt i alt 89 atleter, der bruger overarm og skulder over hovedhøjde. Det er eksempelvis håndboldspillere, spydkastere mm. Konklusionen af studiet er, at rygstøtten markant forbedrer kropsholdningen hos atleterne, og at den nyfundne holdning varer ved, selv efter brugen er stoppet.

En amerikansk undersøgelse viser virkningen af holdningskorrigerende tøj på brugere med stillesiddende arbejde. 96 personer deltog i forsøget, og brugte en holdningskorrigerende t-shirt i 4 uger. Resultatet viser en kraftig forbedret kropsholdning hos testgruppen, samt mindre muskeltræthed og øget energiniveau.

Brugerne er tilfredse med Anodyne hos Trustpilot og giver 4.6/5 Stjerner.

Færre ud af 1/20 kunder returnerer deres produkt fra Anodyne – Vidner om kvalitet!

Se mere om ægteparret bag virksomheden i denne artikel fra Berlingske Tidende.

Forskellige typer af holdningskorrigerende rygstøtte

En rygstøtte til bedre holdning kan anvendes af både mænd og kvinder, men ikke alle har brug for den samme type af rygbandage. Der fås forskellige støtter, som alle er udviklet til at hjælpe kroppen med at indtage en optimal kropsholdning samt aktivere muskulaturen og øge blodcirkulationen.

Posture t-shirt – Holdningskorrigerende rygstøtte bedst i test i 2023

Mange ser den holdningskorrigerende t-shirt som den bedste rygstøtte til kvinder og mænd, og det er der gode grunde til. Den er nemlig let at bære, og støtter godt op omkring hele rygmuskulaturen.

Den hjælper kroppen med at fremme en god holdning med rank ryg og tilbagerullede skuldre. T-shirten er også mere diskret end mange andre rygstøtter i dagligdagen.

T-shirten er ofte også set som den holdningskorrigerende rygstøtte bedst i test, og det må nok tilskrives alsidigheden samt den gode forebyggende og reducerende effekt på smerter og spændinger.

Udfører du meget stillesiddende arbejde, sørger den for at du ikke ”hænger” ind over skrivebordet, som ellers er meget udbredt i løbet af arbejdsdagen. Den er også meget anvendelig under fysisk udfoldelse som f.eks. fitness træning samt mange former for fysisk arbejde.

> Se mere om holdningskorrigerende T-shirt

Holdningskorrigerende vest

Holdningsveste er for mænd og kvinder med skader eller større problemer i ryggen, skuldrene eller nakken. Vesten giver støtte, og afhjælper smerter og spændinger.

En holdningsvest hjælper kroppen med at finde tilbage til en naturlig kropsholdning, og hjælper mod smerter i den øvre og nedre del af ryggen, skuldre og nakke.

Vestene har ofte gode justeringsmuligheder, der gør det muligt at tilpasse støtten efter behovet. Det giver god komfort, at man kan løsne op for vesten i både sociale sammenhænge og på jobbet.

> Se mere om holdningskorrigerende vest

Holdningskorrigerende skulderstøtte

En holdningskorrigerende støtte er en enkel løsning i forhold til at opnå en bedre kropsholdning. Støtten er nem at tage på, og er ofte lavet af lette, behagelige materialer.

Den sørger for at holde skuldrene i en naturlig position ved skånsomt at trække dem tilbage, så den rette ranke holdning opnås.

Efterhånden som den dårlige skulderholdning bliver bedre, vænner kroppen sig til den nye position samt den nyfundne aktivering af muskler, der før var mere uvirksomme.

Skulderstøtterne har gode justeringsmuligheder, og det er derfor muligt at opnå en optimal stabiliserende støtte, der er behagelig og ikke generende.

Støtten er anvendelig for alle, der sidder ved skrivebordet mange timer hver dag, og har brug for støtte og aflastning, der lindrer spændinger i ryg, nakke og skuldre.

> Se mere om holdningskorrigerende skulderstøtte

Rygstøtte lænd – Lændebælte

Et lændebælte yder den nødvendige støtte til lænden uden at hæmme bevægeligheden. Hvis du lider af smerter og spændinger i lændeområdet, kan bæltet være en god mulighed til at slippe af med problemerne.

Lændestøtten støtter op om, samt stabiliserer lænden og den nederste del af ryggen i dagligdagen, og bekæmper sammenfald i kropsholdningen i forbindelse med rygsmerter.

De fleste lændebælter har indbyggede velcrobånd, der regulerer mængden af støtte, og du kan derfor regulere støtten efter dine daglige aktiviteter.

Ved stillesiddende arbejde kan velcrobåndet løsnes, og i forbindelse med fysisk aktivitet kan bæltet, lukkes tættere om lænden.

Har du ikke behov for udvidet lændestøtte, men ønsker en mere generel rygstøtte, er en holdningskorrigerende t-shirt et godt alternativt valg.

> Se mere om lændebælte

Rygstøtte lænd – Lændepude

En lændepude er en specialformet rygstøtte, der former sig til kroppen, og giver optimal støtte når du sidder på en kontorstol, i bilen mm.

Det hænder nemlig for mange, at man falder lidt sammen i ryggen, når man sidder ned. Det giver en uheldig siddestilling, og udløser stress på underkroppen.

Puden letter presset på lænden og de nederste muskler i ryggen. Den kan dog placeres efter behag, og kan bruges både som støttepunkt til lænden, midt på ryggen eller bag nakken.

> Se mere om lændepude

FAQ & Konklusion

 • Hvilken rygstøtte er den bedste?

  Det kommer an på hvor meget støtte du har brug for. En holdningsvest og et lændebælte giver en kraftig støttende effekt, mens en støtte t-shirt mere indvirker på kropsholdningen.

 • Hjælper en rygstøtte mod rygsmerter?

  En rygstøtte hjælper med at stabilisere ryggen i forbindelse med belastninger og efter skader. Rygstøtten kan i mange tilfælde også lindre smerter og spændinger i rygregionen.

 • Kan jeg bruge en rygstøtte hele dagen?

  En rygstøtte bør ikke bæres mere end et par timer om dagen. Yderligere brug kan svække rygmuskulaturen, fordi rygmusklerne bliver afhængige af støtten.

 • Kan jeg sove med en rygstøtte?

  En rygstøtte kan give kortsigtet lindring af en øm ryg samt øge muligheden for søvn. Støtten bør dog ikke ses som en langsigtet løsning på problemerne i forbindelse med søvn.

Anmeldelser

Se hvad tilfredse brugere har at sige om rygstøtter og holdningskorrigerende tøj….​

"Først var jeg lidt skeptisk over fordelene ved en holdningstrøje, men efter jeg fik den, må jeg sige, at den fungerer som beskrevet.

Som danser arbejder jeg altid på at udvikle en perfekt kropsholdning, og denne t-shirt hjælper med det. Den sætter skuldrene i den rigtige position, der giver en god kropsholdning, og den giver støtte til de muskler, du har brug for til at opretholde den gode kropsholdning. Fantastisk produkt"

"Jeg har arbejdet hjemme i 4 måneder nu på grund af Covid 19, og en dårlig siddestilling har givet smerter i ryggen og nakken. Jeg besluttede at prøve en holdningskorrigerende t-shirt, og det var en fantastisk beslutning - Jeg kan nu sidde oprejst ved mit skrivebord, helt uden smerter og spændinger. Absolut investeringen værd"
"Lyt ikke til anmeldelserne, der siger, at trøjen er for stram. Det er en holdningstrøje, og hvis den er for løs, gør den ikke sit job. Det er ikke den mest behagelige ting at bære. Den hjælper dog med kropsholdningen og mod rygsmerter. Vil anbefale den"