Holdningskorrigerende støtte

Holdningskorrigerende skulderstøtte test

Er du træt af rygsmerter og spændinger i kroppen? Så er du nok ikke alene. Mange døjer nemlig med irritation og smerter, der ofte stammer fra en uheldig kropsholdning.

En dårlig holdning er ofte en byrde for ryggen, og belaster nakken og skuldrene unødigt. Den uheldige holdning er også samtidig grobund for smerter og spændinger i hele rygregionen.

Den gode nyhed er dog, at det er muligt at gøre noget ved problemerne. Der findes efterhånden en række hjælpemidler, der kan lindre smerter og skabe en mere korrekt holdning.

Et af disse hjælpemidler er den holdningskorrigerende skulderstøtte, der holder skuldrene i en naturlig position, og fremmer en sundere kropsholdning.

Vi ser i denne holdningskorrigerende skulderstøtte test nærmere på en støtte fra Anodyne.

Find ud af om støtten er noget der kan fungere for dig, og om den virker efter hensigten.

Hvad er en holdningskorrigerende skulderstøtte?

En holdningskorrigerende skulderstøtte fremmer en bedre kropsholdning ved at hjælpe kroppen med at finde og opretholde en korrekt positur.

Skulderstøtten trækker nænsomt skuldrene tilbage, så en rank og korrekt holdning opnås. Når den dårlige stilling i skulderområdet rettes, vil kroppen automatisk vænnes til den nye position. Det giver en form for domino effekt, hvor den forbedrede holdning har positiv indvirkning på smerter og spændinger.

En holdningskorrigerende støtte er ikke noget du har på hele dagen, men derimod bruger i arbejdssituationer ved skrivebordet, på gåture med hunden eller ved madlavning i køkkenet. Støtten kan bæres under tøjet f.eks. over en t-shirt, og er ganske nem at tage af og på.

Holdningskorrigerende støtte virker den efter hensigten?

Idrætsfysioterapeut Rikke Høfner viser 3 øvelser mod rygsmerter.

Udgangspunktet for at bruge holdningskorrigerende tøj må være, at der ses en rimelig effekt indenfor en overskuelig tidsramme.

Når det kommer til skulderstøtterne, ser det ud til, at mange bliver mindet om at have en mere korrekt holdning efter kort tids brug. Man kan altså sige, at en holdningskorrigerende støtte husker dig på at opretholde den gode holdning.

Andre melder om forsvindende nakke og rygsmerter efter ca. 2 ugers brug samt en langt bedre støtte af rygregionen både på jobbet og under fritidsaktiviteter.

Både under løb og andre typer sport er den holdningskorrigerende skulderstøtte ikke en forhindring i at udføre aktiviteterne.

Når det kommer til videnskabelig evidens, om hvorvidt en holdningsstøtte virker eller ej, er der ikke foretaget mange undersøgelser og forsøg på området, og der er ingen tvivl om, at brug af støtten bør suppleres med holdningskorrigerende øvelser samt rygøvelser, for at opnå størst mulig effekt.

Det kan være i form af ganske simple øvelser som dem Rikke Høffner, Idrætsfysioterapeut fra Fysio- og Ergoterapiafdelingen på Bispebjerg hospital, viser her i videoen ved siden af.

Hvordan virker en holdningskorrigerende støtte?

Med en skulderstøtte kan du selv justere dig frem til den optimale støtte, og opnå den bedst mulige og mest behagelige position.

Støtten hjælper med at få overkroppen tilbage i en mere rank og korrekt positur, og det er med til at give aflastning i dagligdagen.

Den fremmer en sundere kropsholdning, ved at skubbe skuldrene tilbage, og holde dem i en naturlig position. Det reducerer ubehag, spændinger og smerter i nakken og skuldrene.

Over tid bliver musklerne trænet i at huske den nyvundne korrekte holdning, og brugen af den holdningskorrigerende støtte kan gradvist reduceres.

Skulderstøtten er også anvendelig efter skader som f.eks. et kravebensbrud til immobilisering og støtte af skulderleddet. I dette tilfælde bør en læge konsulteres før brug.

En holdningskorrigerende støtte er for dig, der bruger mange timer på stillesiddende arbejde, og har brug for aflastning for at forhindre spændinger i ryg, nakke og skuldre i dagligdagen.

En holdningskorrigerende rygstøtte aflaster rygmuskulaturen.
Holdningskorrigerende skulderstøtte der kan justeres til optimal position.

Holdningskorrigerende skulderstøtte test

Holdningsforbedring

Minimering af muskelspændinger i nakke og ryg

Videnskabelig understøttelse

Daglig anvendelighed og komfort

Kvalitet og holdbarhed

Denne holdningskorrigerende skulderstøtte fra Anodyne® hjælper dig med en mere korrekt holdning ved at placere skuldrene i en naturlig position.

Er du træt af smerter og spændinger i skuldre og nakke, kan denne skulderstøtte optræne muskulaturens hukommelse til at huske en fremtidig rank og flot holdning, og forhindre en langvarig dårlig holdning.

Den er fremstillet af letvægtsmaterialer, og kan bruges uden på en t-shirt under det øvrige tøj. Støtten kan bruges af begge køn da den er unisex, og har gode justeringsmuligheder.

Den holdningskorrigerende støtte, er en af de lettere løsninger til at opnå en bedre holdning. Den er nem at tage på samt behagelig og ergonomisk og samtidig ganske let. Du kan selv justere støtten til den ønskede position, og derved finde et niveau der gør det mest behageligt og komfortabelt at bære den.

Anodyne skulderstøtten bør ikke bæres mere end et par timer hver dag, og altså ikke hele dagen. Den hjælper dig til at fokusere på din holdning, og du bør starte med kort tids brug dagligt, for derefter at trappe brugen op.

Har du større problemer med smerter, spændinger og evt. skader i ryggen eller nakken, kan en holdningsvest være en mulighed. Et god alternativ til holdningsstøtten er også den holdningskorrigerende t-shirt.

FAQ & Konklusion

  • Hvad er en holdningskorrigerende skulderstøtte?

    En holdningskorrigerende skulderstøtte er et hjælpemiddel, der mindsker smerter og spændinger i ryggen og nakken samt retter kroppen op.

  • Virker en holdningskorrigerende støtte?

    Støtten husker kroppen på at opretholde en korrekt holdning, der mindsker nakke og rygsmerter.

  • Hvordan virker en holdningskorrigerende skulderstøtte?

    En holdningskorrigerende skulderstøtte holder skuldrene i en naturlig position og fremmer derved en sundere og mere korrekt kropsholdning.

Hvad synes du? Skriv en anmeldelse

Allan Kent
Rated 4 out of 5

Holdnings skulderstøtten fra Anodyne er god til at optræne muskulaturens hukommelse, så en mere rank og flot holdning huskes.