Holdningskorrigerende Tøj

Holdningskorrigerende T-shirt fra Anodyne – Der kan bruges hele dagen

Holdningskorrigerende tøj giver dig en bedre holdning

Har du ofte problemer med- og ondt i ryggen? Vedvarende smerter i lænden og/ eller nakken? Kan du svare ja til dette, er du en af dem der kan opnå væsentlige fordele ved at benytte holdningskorrigerende tøj.

Holdningstøj medvirker til at rette din ryg op, og giver dig en forbedret holdning.

Tøjet skaber over tid en situation, hvor den nye korrekte holdning fordriver smerterne, vel at mærke med tøj, som du kan bære alle steder, både når du arbejder, køber ind eller er i træningscentret.

Kort sagt – Holdningskorrigerende tøj kan bruges til alle typer af almindelige hverdagsaktiviteter.

Få alle fakta om holdningskorrigerende tøj bedst i test i 2023, og den viden du har brug for i denne artikel.

En dårlig holdning med efterfølgende smerter opstår typisk over tid. Det kan f.eks. være ved fysisk arbejde, hvor positionen og holdningen er forkert.

Men også vedvarende computerarbejde giver smerter i nakke, skuldre og ryg, især fordi mange har en tendens til at “hænge” mere ind over skrivebordet i løbet af eftermiddagen. Det giver en dårlig positur med bøjet ryg, og kan skabe vedvarende smerter.

Virker holdningskorrigerende tøj efter hensigten?

Det helt store spørgsmål er naturligvis om tøjet har en målbar effekt. Reduceres smerter væsentligt, og opnår man en mærkbar bedre holdning og derved en forbedret tilværelse? Mange undersøgelser tyder på det, og tilbagemeldingen er, at de fleste oplever en øjeblikkelig effekt.

Anodyne korrigerende tøj til både mænd og kvinder.

En Dansk undersøgelse af Posture t-shirten viser, at AlignMed trøjen (som er det amerikanske navn for Anodyne Posture Shirt) hjælper med et øget overskud samt reduceret stressniveau ved fysisk aktivitet i hverdagen. Brugerne opnår yderligere en følelse af kropsstøtte, der fjerner fokus fra smerter, og giver opmærksomhed på at forbedre livskvaliteten.

De fleste brugere melder om en øjeblikkelig effekt og mærkbar forandring, og det kan du ved selvsyn konstatere ved at kikke dig i spejlet med tøjet på. Efter få dages brug vil du føle dig mere afspændt med færre smerter, og efter et par ugers brug vil effekten være betydelig.

Holdningskorrigerende tøj bør dog ses som et middel, der ikke kan stå alene, og skal kombineres med rygøvelser og styrketræning samt en ændring af de indarbejdede daglige mønstre hvor du f.eks. løfter eller sidder forkert. Ved længerevarende smerter bør en fysioterapeut også konsulteres.

Du opnår følgende fordele med holdningstøj

Hvordan fungerer holdningskorrigerende tøj?

Sådan tager du Posture Shirt 2.0 af og på.

Tøjet fungerer ved at påvirke kropsholdningen. Du går fra en mere sammensunken holdning til en ret holdning. Derved rettes ryggen op, og uhensigtsmæssige mønstre forhindres i hverdagen, under hårdt fysisk arbejde, eller stillesiddende arbejde på kontoret. Holdningskorrigerende tøj sidder tæt til kroppen, og kan nemt bæres under det almindelige tøj.

Det meste tøj er baseret på kinesioteknologien, som du kan læse mere om herunder. Teknologien er udbredt blandt sportsfolk, som har gjort brug af kinesiologi de sidste mange årtier i form af bånd. Kinesio virker ved at aktivere musklerne og derved øge blodcirkulationen.

Teknisk set fungerer tøjet ved at trække skuldrene på plads via materialet omkring brystet. Herefter stimuleres musklerne, og en form for muskelhukommelse indtræder. Det betyder at du selv uden tøjet, kan bibeholde den nyfundne kropsholdning og ranke ryg.

Hvorfor vælge holdningstøj fra Anodyne?

Tøjet fra Anodyne® er registreret som medicinsk udstyr, og er udviklet i et nært samarbejde med fysioterapeuter, kiropraktorer og læger. Det sikrer at du som forbruger får holdningskorrigerende tøj bedst i test af den absolut højeste tekniske kvalitet, som lever op til alle myndigheds krav til medicinsk udstyr i 2023.

Anodynes tøj er nemlig som det eneste i Europa CE-mærket i klassen med medicinsk udstyr (Klasse I). Det betyder at tøjet er testet med en veldokumenteret effekt, og samtidig lever op til alle krav, der stilles for medicinsk udstyr.

Holdningstøjet til både kvinder og mænd, er fremstillet og unikt sammensat af en blanding af polyester, nylon og spandex. Det giver gode åndbare produkter, der er meget slidstærke, og samtidig bevarer elasticiteten og pasformen over tid. Det betyder også at tøjet er behageligt at have på dag efter dag.

Fakta & Vidensartikler om holdningstøj

Anodyne® er producent og distributør af tøj med teknologi fra amerikanske AlignMed. Virksomheden er den eneste holdningskorrigerende producent, der er registreret hos USA’s føderale fødevare- og lægemiddelmyndighed (FDA).

En større undersøgelse udført af Rasmus Lundgaard Christensen & Monica Vingtoft fra VIA University College, viser sammenhæng mellem Posture Shirt og smertelindring.

En amerikansk undersøgelse af computerbrugere viser en signifikant forbedring af skulder- og hovedposition efter 4 ugers brug.

Tilfredse canadiske brugere af Alignmed holdningskorrigerende beklædning.

Brugerne er tilfredse med Anodyne hos Trustpilot og giver 4.6/5 Stjerner.

Færre ud af 1/20 kunder returnerer deres produkt fra Anodyne – Vidner om kvalitet!

Se mere om ægteparret bag virksomheden i denne artikel fra Berlingske Tidende.

Forskellige typer af holdningstøj

Holdningskorrigerende tøj kan anvendes af alle, men ikke alle har brug for den samme beklædningstype. Der fås en del forskelligt tøj, som alt sammen er udviklet til at hjælpe kroppen med at indtage en optimal holdning samt aktivere muskulaturen og øge blodcirkulationen.

Posture T-shirt – Holdningskorrigerende tøj bedst i test i 2023

Holdningsforbedring

Minimering af muskelspændinger i nakke og ryg

Videnskabelig understøttelse

Daglig anvendelighed og komfort

Kvalitet og holdbarhed

Med posture Shirt 2.0 genvinder du den naturlige kropsholdning i hverdagen. Den er udformet i et lækkert materiale, der gør, at t-shirten er behagelig at have på både på jobbet, under træning og resten af dagen.

T-shirten er med til at øge kropsholdningsbevidstheden samt give hjælp til at aktivere musklerne og blodcirkulationen, og minder derved kroppen om, at positionere sig med en korrekt holdning.

Det er et individuelt valg, hvor længe man vil bære sin posture shirt dagligt. Nogle vælger udelukkende at bære den på jobbet og evt. under træning, hvor andre har den på hele dagen under tøjet.

Hvor længe du vælger at benytte den, er afhængig af din krop og målsætninger. Brug den indtil du opnår det ønskede resultat, om det er smertelindring, en bedre holdning eller måske begge dele.

> Se mere om holdningskorrigerende t-shirt

Holdningsvest

Holdningsvesten er udviklet til at håndtere problematikker i nakke, skuldre og ryg, hvor den stabiliserer skulderpartiet og stræk på brystbenet.

Vesten giver støtte, og bidrager til den rette position for både ryg og skuldre. Samtidig modvirkes en uhensigtsmæssig holdning, hvor skuldrene falder fremad.

Holdningsvestene er justerbare, og du kan derfor selv tilpasse vesten, efter hvad der føles mest støttende og behageligt at have på. Vesten støtter fra skuldrene, og helt ned til lænden.

Holdningsvesten kan bruges i mange sammenhænge, og er fremstillet med anti-mikrobiel beskyttelse mod lugt samt svedtransporterende materialer.

> Se mere om holdningsvest

Holdningskorrigerende trøje

Har du smerter eller spændinger i ryg, nakke eller skuldre? Og gør smerterne det svært at tage tøjet på og af? Ja, så kan en holdningskorrigerende trøje med lynlås være løsningen, den er nemlig nemmere at tage på dagligt.

Holdningstrøjen kan være inderste lag på kroppen som en form for undertrøje, og kan bæres under alt lige fra t-shirts, kjoler, skjorter til andre typer af tøj.

Trøjen har indbyggede bånd, der bygger på kinesio teknologien til at påvirke kropsholdningen og stimulere musklerne i dagligdagen.

Denne holdningskorrigerende trøje giver dig aflastning og støtte i hverdagen, både når du er aktiv under arbejde eller træning, og også ved mere stillesiddende sysler ved skrivebordet.

> Se mere om holdningskorrigerende trøje

Holdningskorrigerende skulderstøtte

Hvis du døjer med nakke, ryg, skuldersmerter eller hovedpine, vil en holdningskorrigerende skulderstøtte kunne afhjælpe disse symptomer.

Skulderstøtten er et godt hjælpemiddel til at give en rank ryg og korrekt holdning, hvor skuldrene holdes i en naturlig position, og forekomsten af spændinger og ubehag reduceres.

Du kan nemt justere skulderstøtten til perfekt og optimal position med velcro straps, der kan tilpasses lige som du vil have dem.

Skulderstøtten er ikke skabt til at bære hele dagen, men er anvendelig når man sidder ned i længere tid ved skrivebordet eller ved køreture. Den kan også bruges under f.eks. madlavning.

I takt med at du mærker forbedringer i din holdning samt mindskede smerter, kan du trappe stille og roligt ned for brugen.

> Se mere om holdningskorrigerende skulderstøtte

Lændebælte i forbindelse med stillesiddende arbejde.

Aflastende lændestøtte

Et lændebælte kan anvendes mod både kroniske og også akut opståede problemer med lænden. En lændestøtte er også god som forebyggelse mod skader. Bæltet kan bl.a. benyttes mod akut lændehold.

Lændestøtten afhjælper ømheder og spændinger samt øger det fysiske velvære, og er med til at skabe større bevægelighed i den nederste del af ryggen. Ved en effektiv stabilisering modvirkes tendensen til en sammenfaldende kropsholdning, som ofte er et problem der ses ved rygsmerter.

Den stabiliserende støtte skabes ofte ved hjælp af velcrobånd, som kan justeres til præcis den kompression, der er nødvendig for ryggen. Det giver også mulighed for at ændre støtte i løbet af dagen, fordi nogle aktiviteter kræver mere støtte end andre.

Når du vælger lændestøtte, skal du være opmærksom på, at bæltet kan levere den nødvendige støtte, og at du har mulighed for at foretage dine daglige gøremål, uden at bevægeligheden hæmmes.

> Se mere om aflastende lændestøtte

Holdningskorrigerende bh

Med denne type bh opnås støtte og aflastning i hverdagen. Den er med til at stimulere rygmuskulaturen i den øverste del af ryggen, og giver dermed en mere rank holdning.

En del kvinder oplever nemlig smerter eller spændinger i ryg, nakke og skuldrene pga. barmen, og her kan en holdningskorrigerende bh hjælpe.

Bh’en er som regel uden skåle, og er ofte en funktions-bh med indlæg der kan tages ud. Denne type af bh’er er typisk forarbejdet i gode materialer, for at sikre en lang levetid. Der er ikke mange producenter på markedet, og den mest kendte er en Anodyne bh.

En holdningskorrigerende bh kan for mange kvinder være det rigtige valg, men der er gode alternativer især i form af den holdningskorrigerende støtte som bliver mere og mere populær.

Holdningskorrigerende tøj på tilbud

Er du interesseret i målrettede tilbud eller holdningstøj restsalg, kan du ofte spare en del penge. Det giver også mulighed for at gå efter flere modeller, så der er noget at skifte med.

Holdningstøjet har ofte en højere pris end almindeligt tøj pga. den avancerede kinesio teknologi indbygget i tøjet, og det kan derfor betale sig at holde øje med de gode tilbud.

Du kan finde reducerede priser i form af tilbud, restsalg eller rabatkoder. Benytter du dig af mulighederne, kan der være mange % at spare på dine køb, sommetider helt op til 60%.

> Se holdningskorrigerende tøj på tilbud

Kinesio teknologi og Neurobands brugt i holdningstøjet

Den grundlæggende årsag til det holdningskorrigerende tøjs effektivitet, er Kinesio teknologien, som er kendt fra sportsverdenen som Kinesiotape, og hyppigt brugt af fysioterapeuter til at behandle skader i ryg og nakke samt øge blodcirkulationen.

Teorien bag Kinesiotape stammer fra amerikanske kiropraktikere, og er udviklet fra Kinesiologi. Filosofien antager at svækkelsen af et givet organ i kroppen, følges af en svækket muskel eller muskelgruppe.

Denne teori og tankegang er overført til holdningstøjet, som aktiverer de vigtigste muskler i skulderbladene og ryggen med Neurobands, som er sammensat af materialer, der lige som Kinesiotape bidrager til musklernes sammentrækkende/ eftergivende egenskaber, og derved fremmer den korrekte kropsholding.

Indbygget i tøjet parallelt med Neurobands løber der Powermesh paneler. Panelerne er fremstillet af lette og elastiske materialer med små indbyggede lufthuller, og bidrager til at gøre tøjet åndbart og komfortabelt at bære.

Positiv effekt på smerter, gener og skader

Holdningstøj er også til dig med skader. Døjer du med en skade som f.eks. en diskusprolaps, gigt, scoliose eller andet, kan tøjet give store fordele. I disse tilfælde bør du dog kontakte en fagprofessional før brug.

Tøjet giver en positiv indflydelse på kropsholdingen, smertelindrer samt skaber opmærksomhed på holdningen. Disse tre komponenter giver tilsammen en positiv effekt, og en del tyder på, at forbedring af én komponent også påvirker de to andre i positiv retning.

Det er i hvert fald konklusionen af en undersøgelse på Bern University of Applied Sciences af Anodyne holdningstøj, hvor 1039 brugere deltog. Alle deltagere besvarede spørgsmål om deres grad af smerter og spændinger både før og efter brug af det holdningskorrigerende tøj.

Har du svære smerter vil de holdningskorrigerende veste MyLign og SpinalQ Pro være den mest effektive løsning, da de giver den kraftigste og mest stabile støttefunktion.

FAQ & Konklusion

 • Hvad er holdningskorrigerende tøj?

  Holdningskorrigerende tøj medvirker til at give en forbedret holdning ved at rette ryggen op, optimere muskelaktiviteten samt øge kropsbevidstheden. Tøjet fås som t-shirt, trøjer, vest, bh'er mm.

 • Mindsker holdningskorrigerende tøj smerter og spændinger?

  Undersøgelser viser, at brug af holdningskorrigerende tøj mindsker smerter og spændinger i ryg, nakke og skuldre, og har en mærkbar effekt på kropsholdningen efter ca. 4 ugers brug.

 • Hvordan fungerer holdningskorrigerende tøj?

  Holdningstøj bygger på viden om Kinesiotape, som er overført til indbyggede bånd i tøjet. Tøjet hjælper med at opretholde en mere korrekt holdning gennem dagens fysiske aktiviteter.

 • Hvordan føles holdningskorrigerende tøj?

  Holdningstøj sidder ofte tæt til kroppen, og kan i begyndelsen godt give en fornemmelse af at stramme lidt, men de fleste vænner sig hurtigt til brugen af tøjet.

 • Er der noget videnskabeligt bevis for virkningen af holdningskorrigerende tøj?

  Der er lavet en del undersøgelser, der påviser den positive effekt af tøjet. Konklusionen er, at der kan påvises en forbedring af holdnings- og muskeltrætheden ved brug af tøjet.

Anmeldelser

Se hvad tilfredse brugere har at sige om rygstøtter og holdningskorrigerende tøj….​

"Efter at have brugt en formue på fysioterapeuter og akupunktur, hvilket havde ringe indvirkning, har jeg brugt trøjen så meget af dagen som muligt. Det har gjort hverdagens opgaver så meget lettere og smertefri.

Alle opgaver der tidligere resulterede i rygsmerter, kan jeg nu klare ubesværet. Min kropsholdning er forbedret enormt meget - ønsker jeg ikke havde ventet så længe med at bestille som jeg gjorde"

"Hver en krone værd. Jeg var skeptisk over for at købe en t-shirt, men tænkte, at hvis det hjælper på mit rygproblem og kropsholdning, så er det værd at prøve. De bedste penge jeg nogensinde har brugt på mit helbred. Stærk anbefaling af disse t-shirts"
"Wow, et godt produkt. Jeg har kroniske nakke- og skuldersmerter fra en gammel skade, og på trods af andre hjælpemidler der hjælper med positionen foran computeren, giver skrivebordsarbejde smerter. T-shirten gjorde en enorm forskel med meget få smerter i nakke og skulder, selv efter to fulde dage ved mit skrivebord"

Hvad synes du? Skriv en anmeldelse

Tomas Lichtenberg
Rated 5 out of 5

Jeg synes egentligt at t-shirten er et overraskende innovativt produkt. Den holder hvad den lover, og løfter skuldrene tilbage i en bedre position og er ikke ubehagelig at have på. Tværtimod.

Allan Kent
Rated 5 out of 5

Posture shirt 2.0 t-shirten er yderst velegnet til at øge kropsholdningsbevidstheden, aktivere musklerne samt lindre smerter og spændinger via en mere korrekt holdning.