Holdningstrøje

Holdningskorrigerende trøje fra Anodyne – Der trækker skuldrene tilbage og retter kropsholdningen.

Holdningskorrigerende trøje test

Nakken, skuldrene og ryggen er steder på kroppen, hvor mange har problemer med smerter og spændinger. Smerternes oprindelse er i rigtig mange tilfælde pga. en dårlig holdning.

En negativ holdning med fremadhængende skuldre giver ikke bare problemer i rygregionen, men kan også fremkalde spændingshovedpine.

Det er dog muligt at gøre noget ved problemerne. Med en holdningskorrigerende trøje, kan skuldrene trækkes tilbage til den rigtige udgangsposition, og holdningen forbedres.

Det er vigtigt med selvtillid og en rank holdning, som sender et positivt signal til omgivelserne. Retter du holdningen, vil du udstråle autoritet, og det er noget de fleste synes er positivt.

Find ud af om en holdningstrøje er noget, du kan bruge i din dagligdag til at skabe en forbedret holdning.

I denne holdningskorrigerende trøje test ser vi nærmere på en Anodyne trøje – Anodyne Posture Shirt 2.0 Zipper, som er en af de eneste trøjer med dokumenteret effekt på smerter og spændinger.

Hvad er en holdningskorrigerende trøje?

Sådan virker en holdningskorrigerende trøje.

Der er mange, der er vokset op med beskeden fra forældrene om at rette ryggen op. Når holdningen ændres, og du falder sammen i kroppen, bemærker du det sjældent selv, men det gør omgivelserne.

Omkring 25% af danskerne har en form for sammensunken kropsholdning, der i manges tilfælde stammer fra stillesiddende arbejde. Denne holdning giver gener i lænden, ryggen eller nakken.

Formålet med en holdningstrøje er først og fremmest at hjælpe dig til en bedre holdning, og det gøres via en trøje med indbyggede elastiske elementer der støtter op omkring musklerne.

Når du bærer holdningstrøjen, rettes holdningen gradvist op, ved at skuldrene trækkes nænsomt tilbage. Trøjen giver også aflastning i hverdagen, og lindrer smerter og spændinger i nakke, skuldre og ryg.

Holdningstrøje virker den efter hensigten?

En holdningskorrigerende trøje er især god for personer af begge køn med stillesiddende arbejde, men mange kvinder er også ramt af smerter og spændinger pga. tunge skuldertasker, der skaber en skævhed i ryggen. En del kvinder der bruger sko med høje hæle i dagligdagen, har ofte også problemer med, at ryggen falder sammen, og her lindrer holdningstrøjen symptomerne.

Der findes en del videnskabelig evidens, undersøgelser samt positiv omtale, der beskriver værdien og effekten af holdningstrøjerne.

En undersøgelse på VIA University College kaldet ”Kroniske smertepatienters oplevede effekt af AlignMed-trøjen”, viser en sammenhæng mellem holdningstrøjen Posture Shirt 2.0 (som den hedder i Danmark) og lindring af smerter.

Carol Kinsey Goman fra Forbes Magazine(USA) har sammenlignet en række amerikanske undersøgelser af computerbrugere, og kommer bl.a. frem til at Posture Shirt reducerer trætheden med 29% og øger produktiviteten med 13%.

Hvordan virker en holdningstrøje?

Holdningskorrigerende trøjer er baseret på Kinesio teknologien, som især er brugt af atleter i form af Kinesiotape. Kinesiotapen fremmer blodcirkulationen og stimulerer muskulaturen.

Denne teknologi er så overført til holdningstøjet i form af Neurobands, som er elastiske bånd indbygget i trøjen, der aktiverer og stimulerer musklerne. Båndene sørger for, at skuldrene over tid nænsomt flyttes tilbage til den originale og korrekte position.

Generelt vil man kunne se resultaterne med det samme. Kroppen har dog brug for tid til at vænne sig til holdningsændringen, og den nye måde at bruge musklerne på.

Du bør derfor regne med 2-4 uger tid, før vanebrydende ændringer indtræffer. Det anbefales at bruge trøjen hver dag i et tidsrum. Hvor lang tid er helt op til dig selv, da det er vigtigt at trøjen ikke bliver en belastning.

Husk også at starte ud med kort tids brug, for derefter at øge brugen. Holdningstrøjen kan nemlig godt skabe noget ømhed i musklerne i begyndelsen.

Holdningstrøje til mænd
Holdningstrøje med elastiske bånd indbygget i trøjen.

Holdningskorrigerende trøje test – Posture Shirt 2.0 Zipper

Holdningsforbedring

Minimering af muskelspændinger i nakke og ryg

Videnskabelig understøttelse

Daglig anvendelighed og komfort

Kvalitet og holdbarhed

Anodyne Posture Shirt 2.0 Zipper er en holdningstrøje til kvinder og mænd, som både er patenteret og registreret som medicinsk udstyr, og som ifølge Anodyne er den eneste trøje sammen med Posture Shirt, med en dokumenteret effekt på spændinger og smerter.

Denne holdningskorrigerende trøje hjælper med at forme en naturlig og sund kropsholdning, og giver aflastning i hverdagen ved at stimulere nakken, skuldrene og ryggen, uanset om du er på job, er træningsaktiv eller aktiv i fritiden.

Trøjen aktiverer musklerne og øger blodcirkulationen ved hjælp at elastiske Neurobands, der er indbygget i tøjet. Båndene sørger for, at holde skuldrene på plads i en naturlig position.

Det mere langsigtede mål med trøjen er at skabe en kropshukommelse, så den nye indøvede holdning bliver permanent. Det gør den ved hele tiden at minde dig om at holde skuldrene i en korrekt position samt ryggen rank.

Du kan umiddelbart mærke effekten første gang trøjen tages på. Det føles, som om at skuldrene trækkes en smule tilbage. Fornemmelsen af at være højere er også til stede, og det skyldes nok at ryggen ikke længere ”hænger” fremad.

Du kan bruge en Anodyne trøje så meget du har lyst til. Men det er dog vigtigt, at du fornemmer hvornår musklerne har brug for en pause. Trøjen skal ikke bruges hele dagen, og det er op til dig selv, hvor længe den skal bruges dagligt.

Det er en god ide at starte med en tilpasningsperiode, hvor du de første dage bruger din Anodyne trøje ganske lidt. Herefter kan du så øge brugen, til et niveau hvor det stadig føles behageligt.

Selve trøjen er tætsiddende, men ganske let af få på pga. den gennemgående lynlås. Den er lavet i materialer der føles bløde og ganske holdbare, og det virker som om den kan holde til lang tids brug.

Ret ryggen sele

De fleste, hvis ikke alle, ønsker sig en flot og rank ryg, og at være foruden smerter og spændinger. Det er bare ikke en realitet i dagens Danmark for alle.

Stillesiddende, eller hårdere fysisk arbejde belaster ryggen, og er med til at skabe en dårlig holdning. Derfor har en del efterhånden fået øjnene op for, at der findes hjælpemidler som en ret ryggen sele.

Med en sådan sele eller rygstøtte bliver kroppen mindet om at rette sig op og opretholde en korrekt holdning.

En ret ryg sele kan bæres under tøjet på arbejdet eller i fritiden, men er ikke særlig komfortabel, og der findes heldigvis alternativer som en holdningstrøje eller holdningskorrigerende skulderstøtte.

Det er dog ikke gjort med en sele eller trøje alene. Træning med holdningskorrigerende øvelser er et nødvendigt supplement til selen eller trøjen.

Kvinde i holdningskorrigerende trøje foran en computer
Holdningstrøje til kvinder som alternativ til en ret ryggen sele

FAQ & Konklusion

  • Hvad er en holdningskorrigerende trøje?

    Formålet med en holdningskorrigerende trøje er at skabe en bedre og mere rank holdning ved at støtte op omkring musklerne.

  • Virker en holdningskorrigerende trøje?

    Der findes videnskabelig evidens, undersøgelser samt positiv omtale, der beskriver værdien og effekten af den holdningskorrigerende trøje.

  • Hvordan virker en holdningstrøje?

    En holdningstrøje er baseret på Kinesiologi. Elastiske bånd indbygget i tøjet aktiverer og stimulerer musklerne samt fremmer blodcirkulationen.

Hvad synes du? Skriv en anmeldelse

Allan Kent
Rated 5 out of 5

Posture Shirt 2.0 Zipper er let at få på ved hjælp af den gennemgående lynlås. Materialerne er bløde og elastiske. Det virker som om, den kan holde til lang tids brug.