Holdningsvest

Holdningsvest til mænd og kvinder fra Anodyne – Der giver den nødvendige støtte.

Holdningskorrigerende Vest test

En uheldig ryg korrektur er efterhånden et større problem i dagens Danmark, og er ofte årsagen til smerter i ryg, skuldre og nakkeregionen.

Problemer med dårlig holdning og smerter i ryg, nakke og lænd kan medføre sygedage, en forringet livskvalitet og en generelt nedadgående trivsel i dagligdagen.

En holdningsvest kan afhjælpe mange af disse symptomer, bl.a. smerter i den øvre og nedre del af ryggen, skuldre og nakke samt hovedpine. En holdningskorrigerende vest kan hjælpe dig og din krop med at genfinde en naturlig sund kropsholdning og skabe den korrekte ryg positur.

I denne holdningsvest test kikker vi nærmere på Mylign Pro, som er en vest fra Anodyne.

Få den nødvendige viden om Mylign Pro og find ud af om den virker efter hensigten, samt om den er noget for dig i denne holdningsvest anmeldelse.

Hvad er en holdningsvest?

Sådan virker Anodyne Mylign Pro holdningsvest.

Holdningsvestene er udviklet til at støtte brystbenet og stabilisere skulderpartiet. Derved modvirkes, at skuldrene bevæger sig fremad og skaber en unaturlig holdning.

En holdningskorrigerende vest lindrer smerter i ryg, skuldre og nakken ved at øge blodcirkulationen til musklerne, og derved øge muskelaktiviteten. Det er især i den øverste del af ryggen at musklerne aktiveres.

Hvis du synes at en vest virker for påtrængende, kan en holdningskorrigerende skulderstøtte også være en løsning på problemerne. Støtten virker lidt på samme måde som vesten uden dog at yde den samme favnende aflastning til ryggen.

Vestene har gode tilpasningsmuligheder, og mængden af støtte kan tilpasses behovet, og nemt justeres. Det giver et maksimalt komfortniveau, da man f.eks. kan løsne lidt op for vesten i sociale sammenhænge.

En rygstøtte har nogenlunde samme funktion, men der er dog forskel, da der rent faktisk er tale om en vest uden ærmer, som både føles som, og ligner en vest.

Mange tror fejlagtigt at vesten ”låser” kroppen, og derved mindsker bevægeligheden markant. Det er dog ikke tilfældet, men ønsker du fuld fleksibilitet, er en Posture t-shirt en god løsning.

En holdningsvest kan bruges i mange sammenhænge, både når du arbejder, træner, kører bil eller udfører arbejde i huset eller lejligheden, og kan bæres under det almindelige tøj.

Holdningskorrigerende vest - Virker den efter hensigten?

Holdningsvestene er udviklet til kvinder og mænd med svære problematikker i ryggen, skuldrene og nakken, og har mange justeringsmuligheder, og der er derfor god mulighed for individuel tilpasning.

Det gør, at der kan skabes den størst mulige effekt på holdningen, og vestene er derfor et effektivt middel, også hvis du døjer med skader som eksempelvis scoliose, gigt, en diskusprolaps mm. I disse tilfælde bør du dog konsultere en fagprofessionel før brugen.

Der er ikke foretaget mange deciderede videnskabelige undersøgelser af holdningsveste og rygveste, men virkningen understøttes dog blandt andet af studier omkring t-shirts, der virker på samme måde. Her skal vestene ses som en udvikling, der endda støtter bedre op omkring musklerne.

En bedre holdning vest må dog ikke ses som et vidundermiddel, der giver en løsning omgående. Den skal bæres i nogle timer dagligt i en periode, for at kroppen kan udrede de dårlige vaner og lære at ”huske” den nye korrekte holdning.

Hvordan virker en holdningsvest?

Holdningsvesten er baseret på Kinesiologi, som er en teknologi, der opererer med smertelindring og aktivering af musklerne gennem brug af Kinesiotape, som mange atleter bruger.

Kinesiotapen påføres kroppen direkte på det område, hvor man ønsker en øget blodcirkulation. Ved holdningsveste er denne teknologi indbygget direkte i tøjet.

I Anodynes tilfælde er teknologien kaldet Neurobands, der er udviklet til at give en optimeret støtte. Flere Neurobands kan justeres individuelt, i forhold til at opnå den bedst mulige stabilisering af ryggen.

Der findes både et elastisk bælte ved lænden samt et krydsbånd ved skuldre og ryg, som begge kan tilpasses individuelt.

Efter at have båret vesten i en periode, vil musklerne over tid lære den nye og ændrede kropsholdning, og dermed bakke op om livsstilsændringen.

Få en bedre rygholdning - Kvinde med holdningsvest.
Holdningskorrigerende vest med mange justeringsmuligheder.

Holdningsvest Test – Mylign Pro

Holdningsforbedring

Minimering af muskelspændinger i nakke og ryg

Videnskabelig understøttelse

Daglig anvendelighed og komfort

Kvalitet og holdbarhed

Der findes efterhånden mange muligheder, hvis du vil påvirke kropsholdningen med holdningskorrigerende tøj, og her er Anodyne Mylign Pro rygvest en oplagt mulighed.

Vesten henvender sig til personer med større smerter og spændinger i ryggen, skuldrene og nakken samt eventuelle skader i området. Den aflaster med støtte, og hjælper med at holde skuldrene i en korrekt position.

Holdningsvesten er fremstillet i svedtransporterende materialer, med en anti-mikrobiel beskyttelse mod lugt, og materialerne føles bløde og behagelige mod kroppen. Der findes en lynlås foran, som gør den nem at tage på, og det anbefales at man som et minimum bærer en t-shirt under vesten, for at opnå den bedste komfort. Den kan bruges i de fleste sammenhænge f.eks. på jobbet, når du træner, kører bil eller udfører husarbejde i hjemmet, og fås både til mænd og kvinder.

Vesten har ingen ærmer, men virker ellers som en slags avanceret holdnings t-shirt med de patenterede og unikke elastiske NeuroBands indbygget i tøjet. Neurobands er baseret på Kinesiotape, som er meget udbredt til lindring af smerter samt aktivering af muskler.

Holdningsvest med mange justeringsmuligheder

Det er ganske nemt at justere sig frem til en passende stabilisering med både et bælte ved lænden samt et skulderbånd, som begge kan justeres individuelt. Holdningsvesten giver støtte fra skuldrene og helt ned til lænden. Nederst finder man en semilukning i form af hægter, der kan lukkes inden lynlåsen lynes. Det er en stor fordel hvis du er plaget af smerter, og har svært ved at tage vesten på.

Anodyne forhandler to typer af rygveste. Mylign Pro samt SpinalQ Pro. Den sidste giver yderligere hjælp med skader som diskusprolaps, scoliose, gigt mm., men bør ikke bruges, før du har konsulteret en professionel behandler.

Du skal være opmærksom på, at en bedre holdning vest kan give ømhed i musklerne, det første stykke tid den bruges. Kroppen skal nemlig vænne sig til stimuleringen af muskulaturen. Så det er en god ide at starte langsomt op for derefter at øge brugen.

Holdningsvest rytter - Er du til ridning?

Rider du, og har du svært ved at opnå den rigtige fremadrettede holdning? Så kan en holdningsvest eller holdningskorrigerende t-shirt være løsningen.

De hjælper dig med den rette opretholdte stilling, og låser ikke din krop, så du stadig kan lægge vægten præcis hvor den behøves.

Vesten eller T-shirten aktiverer dine muskler mens du rider, og kombineret med styrketræning opnår din krop de bedste forudsætninger for performance. Du afhjælper og forebygger også samtidig smerter og spændinger.

Allison Lowther fra Your Horse Magazine har brugt Posture Shirt i 6 mdr. og opnået en bedre kropsholdning ved hjælp af trøjen.

Holdningsvest rytter - Kvinde med holdningskorrigerende t-shirt.
Holdningskorrigerende t-shirt til dig der rider meget.

FAQ & Konklusion

 • Hvad er en holdningsvest?

  En holdningsvest kan afhjælpe smerter og spændinger i den øvre og nedre del af ryggen, skuldrene og nakken samt hjælpe mod hovedpine.

 • Virker en holdningskorrigerende vest?

  Brugere af holdningsveste melder om færre smerter og spændinger efter kort tids brug samt en bedre holdning og forøget selvtillid.

 • Hvordan virker en holdningsvest?

  Holdningsvesten virker ved at stimulere musklerne og fremme blodcirkulationen. Vesten trækker skuldrene tilbage til en mere korrekt position.

 • Skal jeg have en henvisning fra min læge for at bruge holdningsvest?

  Nej, det er ikke nødvendigt. Du bør dog konsultere en professionel behandler før brug, hvis du har skader i rygregionen.

 • Kan man bevæge sig i en holdningsvest?

  En holdningsvest har gode tilpasningsmuligheder, og kan nemt justeres til et maksimalt komfortniveau, uden at bevægeligheden mindskes.

Hvad synes du? Skriv en anmeldelse

Allan Kent
Rated 4 out of 5

Mylign Pro holdningsvesten aflaster, og hjælper med at holde skuldrene i en korrekt position. Det gør den godt, men denne vest er dog ikke for alle.