Forårstilbud - Spar 25% på holdningskorrigerende tøj - Se mere

Lændepude / Støttepude

Lændepude til stol og bil test

Har du selv haft ondt i lænden? Ellers kender du sikkert nogen, der har problemer med smerter og spændinger i lænden og ryggen. Det er nemlig et udbredt problem.

Mange arbejder efterhånden hjemmefra, og tænker ikke altid på at opretholde den rette siddestilling. Det kan resultere i rygsmerter, der kan være vedholdende. Det er derfor vigtigt, at du gør noget godt for kropsholdningen.

En lændepude til stol eller bil hjælper dig med at holde lændesvajet ved at tilpasse sig ryggens krumning. Den forhindrer at du falder sammen i ryggen, når du sidder ned i længere tid på jobbet, i bilen eller derhjemme.

Med en støttepude til ryggen er du godt på vej til en bedre kropsholdning. Se i denne artikel og lændepude test om puden er noget, du kan have gavn af i dagligdagen.

Prøv en lændepude til stolen eller bilen

En støttepude hjælper mod smerter i lænden, og støtter godt op om ryggen, når du sidder i længere tid i favoritstolen, på kontorstolen eller i bilen.

Mest populære lændepude

Tempur lændepude

Tempur lændepude

Den intelligente krop

Tempur puden kombinerer anatomisk form og variabel højdejustering med TEMPUR® materialets støttende egenskaber, og sikrer en optimal tilpasning til rygsøjlens krumning.

Bedste lændepude på farten

Tempur rejselændepude

Tempur lændepude

Den intelligente krop

Tempur rejselændepuden er bl.a. velegnet til bilen mellem ryggen og sædet. Brug den også på rejser, og i hjemmet.

Bedste lændepude til prisen

Anodyne lændepude/støttepude.

Anodyne lændepude

Anodyne

Denne specialformede støttepude former sig efter kroppen. Den er velegnet som lændestøtte på kontorstolen, og reducerer presset på lænden. Kan også bruges som nakkestøtte.

Hvad er en lændepude?

Der er tidspunkter, hvor man har brug for lidt ekstra hjælp til at holde en god kropsholdning. En lændepude hjælper dig til at sidde mere oprejst og komfortabelt uden at blive træt i ryggen.

Har du problemer med rygirritation og muskelinfiltrationer i løbet af dagen, kan lændepuden være med til at støtte op om rygmuskulaturen og samtidig afhjælpe tryk på lænden og rygsøjlen.

Puden bidrager til at rygsøjlen hviler naturligt, og lænden har det rette svaj, når du sidder ned. Den kan bruges alle steder hvor du sidder, både på kontoret, i bilen eller hjemmet.

Hvorfor bruge en lændepude?

Det er vigtigt at du lytter til kroppen, når du føler lænde- eller rygsmerter. Det kan være, at kroppen sender et signal om, at du sidder forkert. Er skaden først sket, kan du minimere smerter og spændinger med øvelser for lænden.

Du kan dog også vælge at forebygge kommende problemer ved at arbejde på din siddestilling og kropsholdning. En lændestøtte til kontorstol sørger for, at du automatisk sidder ergonomisk korrekt, og du er fri for at tænke på at rette holdningen hele tiden.

Mange glemmer desværre at skifte stilling i tide, og reagerer ikke før ryggen brokker sig. Årsagen til smerterne er ofte, at ryggens ledbånd strækkes. Det er ikke farligt, men kan udløse lændesmerter og give følelsen af en træt ryg.

Lændepuden støtter den nedre del af ryggen, så rygsøjlen kan bevare sine naturlige konturer. De første dage med puden kan være lidt hårde for ryggen, da kroppen skal vænne sig til at sidde mere oprejst. Til gengæld skånes ryggen for de uheldige siddestillinger, og det gør en lændepude til en god investering.

Fysioterapeut Simon Simonsen viser en simpel øvelse, der kan mindske smerter og spændinger i lænden.

Næste øvelse mod lændesmerter er en variation af den første, der strækker den nederste del af ryggen en smule mere.

Hvordan bruger jeg en lændepude til stol eller lændestøtte til bil?

Det kræver en smule indsats at gøre op med den dårlige kropsholdning, hvis du er vænnet til den over en længere periode, og det er vigtigt, at du bruger en støttepude til ryggen på den rigtige måde.

Sørg for at sætte dig helt tilbage i sædet eller stolen du sidder på. Det er altid bedst med en kontorstol, der støtter op om ryggen helt op til skulderbladene.

Tag nu lændepuden og placer den vandret over lænderyggen. Den skal sidde i lændesvajet og placeres, så du opnår den bedste støtte til lænden, når den bruges. Du skal kunne sidde afslappet uden at svaje i lænderyggen eller falde sammen i kroppen.

Kan du ikke mærke den fornødne støtte, er puden måske for lille, og du har brug for en større. Sidder du meget i sofaen eller lænestolen, kan en stor pude også være den bedste løsning.

Føler du et oversvaj i lænden, hvor en lændepude til stol trykker dig for langt frem, kan en pude med en fladere overfladestruktur være den rette løsning.

Hvis du har større problemer med smerter og spændinger i lænden, kan et lændebælte være løsningen. Bæltet giver aflastning, og stabiliserer ryggen i dagligdagen.

Bliv fri for rygsmerter med en lændestøtte til kontorstol.
En lændestøtte til kontorstol bidrager til at mindske lændesmerter.

Støttepude / lændepude test

Holdningsforbedring

Minimering af muskelspændinger i nakke og ryg

Videnskabelig understøttelse

Daglig anvendelighed og komfort

Kvalitet og holdbarhed

Vi ser nærmere på en støttepude til ryggen fra Anodyne® i denne lændepude test.

Puden er en specialformet lændepude til stol, bil eller hjemmekontorets kontorstol. Støttepuden former sig i forhold til din krop for at give den optimale komfort. Puden leveres med mørkeblåt betræk, som kan vaskes ved 30 grader.

Støttepuden kan bruges til andet end støtte for lænden. Den kan også placeres bag nakken som nakkestøtte eller som støtte midt på ryggen. Alt efter hvor du ønsker aflastning.

Puden kan bruges som lændestøtte til kontorstol eller lændestøtte til bil, i fly, busser og tog. Den er ganske let, og nem at transportere.

Støtten er et godt valg, når du ønsker at lette presset på lændemuskulaturen samt opnå en god støtte, når du sidder ned.

FAQ & Konklusion

  • Virker en lændepude mod lændesmerter?

    Lændepuder er designet til at gøre den siddende position så behagelig som muligt. Puden er et nyttigt tilbehør, der også kan lindre smerter i lænden.

  • Hvor skal en lændepude placeres på stolen eller sædet?

    Lændepuden skal passe med det naturlige svaj i rygsøjlen, og placeres typisk lige over bukselinjen. Puden udfylder mellemrummet mellem lændehvirvlen og stoleryggen.

  • Hvordan sidder man korrekt med en lændepude?

    Sæt dig helt tilbage i stolen eller sædet og placer lændepuden vandret over lænderyggen. Puden skal sidde i lændesvajet, og du skal kunne sidde afslappet uden at svaje i lænderyggen eller falde sammen i kroppen.

Hvad synes du? Skriv en anmeldelse

Allan Kent
Rated 4 out of 5

Lændepuden fra Anodyne giver den nødvendige lændestøtte til bil, kontorstol eller andre steder, hvor man har brug for støtte til lænden. Puden er langtidsholdbar.