Lændepude / Støttepude

Tempur støttende rygpude.
Lændepude fra Tempur til arbejdsstolen. - Der afhjælper tryk på ryggen.

Lændepude til stol og bil test

Har du selv haft ondt i lænden? Ellers kender du sikkert nogen, der har problemer med smerter og spændinger i lænden og ryggen. Det er nemlig et udbredt problem.

Mange arbejder efterhånden hjemmefra, og tænker ikke altid på at opretholde den rette siddestilling. Det kan resultere i rygsmerter, der kan være vedholdende. Det er derfor vigtigt, at du gør noget godt for kropsholdningen.

En lændepude til stol eller bil hjælper dig med at holde lændesvajet ved at tilpasse sig ryggens krumning. Den forhindrer at du falder sammen i ryggen, når du sidder ned i længere tid på jobbet, i bilen eller derhjemme.

Med en støttepude til ryggen er du godt på vej til en bedre kropsholdning. Se i denne artikel og lændepude test om puden er noget, du kan have gavn af i dagligdagen.

Prøv en lændepude til stolen eller bilen

En støttepude hjælper mod smerter i lænden, og støtter godt op om ryggen, når du sidder i længere tid i favoritstolen, på kontorstolen eller i bilen.

Mest populære lændepude

Tempur lændepude.

Tempur lændepude

Den intelligente krop

Tempur puden kombinerer anatomisk form og variabel højdejustering med TEMPUR® materialets støttende egenskaber, og sikrer en optimal tilpasning til rygsøjlens krumning.

Bedste lændepude på farten

Tempur rejselændepude.

Tempur rejselændepude

Den intelligente krop

Tempur rejselændepuden er bl.a. velegnet til bilen mellem ryggen og sædet. Brug den også på rejser, og i hjemmet.

Bedste pude på arbejdsstolen

Tempur kilepude.

Tempur kilepude

Den intelligente krop

Skån din ryg med kilepuden fra Tempur. Denne pude er specielt udformet til at afhjælpe tryk på ryggen. Den skrå form skyder hofterne fremad, og derved rettes ryggen op. Den er velegnet som støttepude på kontorstolen ved stillesiddende arbejde i længere tide.

Hvad er en lændepude?

Der er tidspunkter, hvor man har brug for lidt ekstra hjælp til at holde en god kropsholdning. En lændepude hjælper dig til at sidde mere oprejst og komfortabelt uden at blive træt i ryggen.

Har du problemer med rygirritation og muskelinfiltrationer i løbet af dagen, kan lændepuden være med til at støtte op om rygmuskulaturen og samtidig afhjælpe tryk på lænden og rygsøjlen.

Puden bidrager til at rygsøjlen hviler naturligt, og lænden har det rette svaj, når du sidder ned. Den kan bruges alle steder hvor du sidder, både på kontoret, i bilen eller hjemmet.

Hvorfor bruge en lændepude?

Det er vigtigt at du lytter til kroppen, når du føler lænde- eller rygsmerter. Det kan være, at kroppen sender et signal om, at du sidder forkert. Er skaden først sket, kan du minimere smerter og spændinger med øvelser for lænden.

Du kan dog også vælge at forebygge kommende problemer ved at arbejde på din siddestilling og kropsholdning. En lændestøtte til kontorstol sørger for, at du automatisk sidder ergonomisk korrekt, og du er fri for at tænke på at rette holdningen hele tiden.

Mange glemmer desværre at skifte stilling i tide, og reagerer ikke før ryggen brokker sig. Årsagen til smerterne er ofte, at ryggens ledbånd strækkes. Det er ikke farligt, men kan udløse lændesmerter og give følelsen af en træt ryg.

Lændepuden støtter den nedre del af ryggen, så rygsøjlen kan bevare sine naturlige konturer. De første dage med puden kan være lidt hårde for ryggen, da kroppen skal vænne sig til at sidde mere oprejst. Til gengæld skånes ryggen for de uheldige siddestillinger, og det gør en lændepude til en god investering.

Fysioterapeut Simon Simonsen viser øvelser der kan forebygge rygsmerter.

Fysioterapeut Finn Thomsen viser øvelser mod akut lændehold.

Hvordan bruger jeg en lændepude til stol eller lændestøtte til bil?

Det kræver en smule indsats at gøre op med den dårlige kropsholdning, hvis du er vænnet til den over en længere periode, og det er vigtigt, at du bruger en støttepude til ryggen på den rigtige måde.

Sørg for at sætte dig helt tilbage i sædet eller stolen du sidder på. Det er altid bedst med en kontorstol, der støtter op om ryggen helt op til skulderbladene.

Tag nu lændepuden og placer den vandret over lænderyggen. Den skal sidde i lændesvajet og placeres, så du opnår den bedste støtte til lænden, når den bruges. Du skal kunne sidde afslappet uden at svaje i lænderyggen eller falde sammen i kroppen.

Kan du ikke mærke den fornødne støtte, er puden måske for lille, og du har brug for en større. Sidder du meget i sofaen eller lænestolen, kan en stor pude også være den bedste løsning.

Føler du et oversvaj i lænden, hvor en lændepude til stol trykker dig for langt frem, kan en pude med en fladere overfladestruktur være den rette løsning.

Hvis du har større problemer med smerter og spændinger i lænden, kan et lændebælte være løsningen. Bæltet giver aflastning, og stabiliserer ryggen i dagligdagen.

Bliv fri for rygsmerter med en lændestøtte til kontorstol.
En lændestøtte til kontorstol bidrager til at mindske lændesmerter.

Støttepude / lændepude test

Holdningsforbedring

Minimering af muskelspændinger i nakke og ryg

Videnskabelig understøttelse

Daglig anvendelighed og komfort

Kvalitet og holdbarhed

Vi ser nærmere på en lændepude til ryggen fra Tempur® i denne lændepude test.

Puden fra Tempur er en lækker ryg/lændepude, der kan afhjælpe smerter i ryggen, og samtidig yder behagelig støtte i lænden, da den former sig efter rygsøjlens krumning.

Rygpuden kan f.eks. bruges på kontoret, i bilen eller i hjemmet, og er generelt anvendelig i mange situationer, og med mange typer af forskellige stole.

Selve puden er lavet af trykfordelene skum, der matcher rygradens form, og er trykaflastende. Rygpuden måler 36 x 36 x 7 cm., og er med et aftageligt blåt betræk, der kan vaskes ved 60 grader.

Sådan anvendes Tempur lændepuden

Tempur lændepuden kan fastgøres med et spænde på bagsiden af stolen du bruger. På denne måde undgås det, at puden skrider rundt, og du skal derfor ikke ned på gulvet og samle puden op.

Puden kommer med en justerbar højdeindstilling, og du kan vælge, i hvilken højde puden skal placeres i forhold til sædet. Det gøres ved hjælp af en plade der kan trækkes ud, og skubbes op og ned. Det fungerer fint, og det er let at justere i højden, og derved sikre den bedste støtte.

Sidder du på en stol i længere tid af gangen, kan denne lændepude hjælpe med at holde ryggen lige, og forhindre/ bedre rygproblemer. Pudens anatomiske form tillader via materialet, at musklerne slapper af, så du ikke bliver træt i ryggen af at sidde ned i længere tid.

Fordele:

 • Giver optimal støtte over lænden.
 • Anatomisk udformning der former sig efter ryggen, og støtter godt op om rygsøjlens kurver.
 • Højdejustering med stropper der holder puden fast på rette sted.
Tempur rygpude med højdejustering.
Rygpuden fra Tempur kan nemt justeres i højden, og fastgøres til stolen med stropperne.

FAQ & Konklusion

 • Virker en lændepude mod lændesmerter?

  Lændepuder er designet til at gøre den siddende position så behagelig som muligt. Puden er et nyttigt tilbehør, der også kan lindre smerter i lænden.

 • Hvor skal en lændepude placeres på stolen eller sædet?

  Lændepuden skal passe med det naturlige svaj i rygsøjlen, og placeres typisk lige over bukselinjen. Puden udfylder mellemrummet mellem lændehvirvlen og stoleryggen.

 • Hvordan sidder man korrekt med en lændepude?

  Sæt dig helt tilbage i stolen eller sædet og placer lændepuden vandret over lænderyggen. Puden skal sidde i lændesvajet, og du skal kunne sidde afslappet uden at svaje i lænderyggen eller falde sammen i kroppen.

Hvad synes du? Skriv en anmeldelse

Allan Kent
Rated 4 out of 5

Lændepuden fra Tempur giver den nødvendige lændestøtte til bil, kontorstol eller andre steder, hvor man har brug for støtte til lænden. Puden er langtidsholdbar.