Posture t-shirt

Holdningskorrigerende T-shirt fra Anodyne til dame og herrer – Der kan bruges hele dagen.

Holdningskorrigerende t-shirt test

Rigtig mange danskere kæmper i dag med tilbagevendende smerter i ryggen, nakken, skuldrene eller lænden, uden at være opmærksomme på at spændingerne og smerterne kan stamme fra en uhensigtsmæssig kropsholdning.

Der er flere måder du kan skabe en bedre holdning på, men én af de mest populære er med holdningskorrigerende tøj. Tøjet giver nemlig en naturlig kropsholdning i hverdagen, hvad enten du sidder på kontoret, arbejder med fysisk arbejde udendørs eller er i fitnesscentret.

Vi kikker nærmere på en af de mest populære løsninger i denne holdningskorrigerende t-shirt test – Posture t-shirten fra Anodyne.

I denne artikel finder du alt, du bør vide om Posture t-shirt, og om den virker efter hensigten.

Hvad er en Posture t-shirt?

Sådan virker den holdningskorrigerende Posture t-shirt.

Posture t-shirt er en støtte t-shirt, der sørger for at rette kropsholdningen og skubbe skuldrene tilbage. Det gør den ved hjælp af forskellige bånd på bagsiden af t-shirten kaldet Neurobands, der er indbygget i stoffet. Du kan se effekten i videoen her ved siden af.

Intentionen er at øge kropsbevidstheden om at du belaster kroppen forkert og gradvist fremme en mere korrekt holdning. Trøjen stimulerer og aktiverer muskelgrupperne i ryggen og fremmer blodcirkulationen.

T-shirten er særlig relevant for personer med stillesiddende arbejde, hvor den sørger for, at du ikke falder sammen og “hænger” ind over skrivebordet, som mange har tendens til i løbet af en lang arbejdsdag, men den kan også bruges under træning eller ved fysisk arbejde.

Posture Shirt - Virker den efter hensigten?

Kan denne holdningskorrigerende t-shirt rent faktisk mindske smerter og spændinger samt bidrage til en fremtidig bedre holdning?

Det er der faktisk noget der tyder på. I alt fald hvis man kikker på de forskellige undersøgelser der er foretaget i ind- og udland. Især denne danske undersøgelse taler positivt om sammenhængen mellem Posture t-shirten (også kaldet Alignmed), og ”et øget overskud til glæde og fysisk aktivitet i hverdagen” samt ”en følelse af kropsstøtte og overskud”.

Undersøgelsen konkluderer yderligere, at denne støtte t-shirt fjerner fokus fra smerten, og giver en øget opmærksomhed på at forbedre livskvaliteten gennem et højere aktivitetsniveau, fremmer livsglæden samt giver en forbedret selvtillid.

I andre undersøgelser melder testpersonerne om en mærkbar effekt allerede efter er 2-4 ugers brug, hvor der kan konstateres en mere naturlig og sund kropsholdning via stimulering af nakke, skulder og ryg.

Hvordan virker en Posture t-shirt?

Selve teknologien bag t-shirten kommer fra Kinesiotape, som især er brugt blandt sportsfolk. Her bruges elastiske bånd til at aktivere og sammentrække musklerne samt stimulere det underliggende væv.

Denne teknik er overført til de Neurobands, der er indbygget i t-shirten. Her hjælper båndene med at rulle skuldrene tilbage, aktivere blodcirkulationen, rette holdningen samt træne musklerne op til at finde og huske den rigtige position.

Intentionen er altså at give kroppen en form for hukommelse til at ”huske” den rigtige kropsholdning, og derved positionere sig korrekt.

På længere sigt bliver det så muligt at opretholde denne nye holdning uden at iføre sig støtte t-shirten, eller med et mere begrænset brug af trøjen.

Ret ryg med Posture shirt og Neuroband teknologi.
Posture Shirt skaber den elastiske effekt med Neurobands

Holdningskorrigerende t-shirt test – Posture t-shirt

Holdningsforbedring

Minimering af muskelspændinger i nakke og ryg

Videnskabelig understøttelse

Daglig anvendelighed og komfort

Kvalitet og holdbarhed

Holdningskorrigerende tøj har oplevet en stigende popularitet i Danmark, efterhånden som flere har bemærket den høje virkningsgrad tøjet giver. Det mest populære holdningstøj er en støtte t-shirt, og fra Anodyne kommer Posture Shirt.

Posture shirt 2.0 er designet til at give dig en naturlig kropsholdning i hverdagen. Både på kontoret, under fysisk arbejde og til træning.

T-shirten stimulerer nakke, skuldre og ryggen, retter kroppen og rygregionen op, og sørger for at du ikke ”hænger” ind over skrivebordet efter en lang arbejdsdag.

Er du til fitness træning eller anden form for motion, vil Posture Shirt aktivere musklerne, så øvelserne kan udføres med en rank holdning. Det er med til at forbedre præstationen.

Selve trøjen er tilvirket af lette og komfortable åndbare materialer i høj kvalitet, og kan anvendes under det almindelige tøj uden problemer. Materialerne er en blanding af polyester, nylon og spandex samt de såkaldte Neurobands.

Neurobands er en teknologi, der tager sit udspring fra Kinesio teknologi. Herfra kommer inspirationen til at benytte høj elasticitet, der stimulerer musklerne og det omkringliggende væv. Det elastiske træk ruller skuldrene tilbage i den rigtige position, og sørger for at opretholde en korrekt holdning.

Når det kommer til smertelindring, oplever 77% af brugerne færre smerter i ryggen, skuldrene eller nakken efter brug af trøjen ifølge en brugerundersøgelse fra Anodyne. T-shirten, som hedder Alignmed i USA, er også godkendt af det amerikanske FDA (USA’s fødevare- og lægemiddelmyndighed) som medicinsk udstyr.

Hvis du overvejer at anskaffe en Posture Shirt, bør du også stille dig selv spørgsmålet, om du er klar til at bruge trøjen? Den kræver en smule tilvænning, og det er vigtigt at du bruger T-shirten regelmæssigt for at opnå den ønskede virkning.

Hvor ofte skal jeg bruge en Posture shirt?

Sådan tager du Posture Shirt 2.0 på.

Det vil altid være op til dig selv, hvor længe du vil benytte en støtte t-shirt dagligt. Du skal kun bære den så længe det er komfortabelt. Det kan for nogle være få timer og for andre hele dagen.

Fra du starter med at bære trøjen, vil der være en tilvænningsperiode, og det kan være hårdt for musklerne, der skal vænne sig til en ny holdning og et øget aktivitetsniveau.

Det kan derfor være nødvendigt at starte forsigtigt med ca. 1 times brug dagligt for derefter at trappe brugen op gennem et par uger indtil det ønskede resultat ses, enten det er smertelindring eller en forbedret holdning.

Hvis det er ganske varmt i vejret, kan trøjen også være en smule upraktisk, da den bæres under det øvrige tøj.

FAQ & Konklusion

 • Hvad er en holdningskorrigerende t-shirt?

  T-shirten sørger for at rette kropsholdningen og skubbe skuldrene tilbage. Det gør den ved hjælp af forskellige bånd på bagsiden, der er indbygget i stoffet.

 • Virker en holdningskorrigerende t-shirt?

  T-shirten fjerner fokus fra smerterne, øger blodcirkulationen, og skaber opmærksomhed på at forbedre livskvaliteten gennem et højere aktivitetsniveau.

 • Hvordan virker en holdningskorrigerende t-shirt?

  Teknologien bag t-shirten stammer fra Kinesiotape. Elastiske bånd aktiverer, og støtter op om musklerne, samt stimulerer det underliggende væv.

 • Hvor ofte skal jeg bruge en holdningskorrigerende t-shirt?

  Det er op til den enkelte, hvor længe man vil benytte t-shirten dagligt. Den skal kun bæres så længe det er komfortabelt. Det kan være fra få timer og til hele dagen.

Hvad synes du? Skriv en anmeldelse

Allan Kent
Rated 5 out of 5

Posture Shirt 2.0 gør hvad den skal, og giver en bedre holdning i hverdagen. Trøjen er lavet af åndbare materialer i høj kvalitet.